Rólunk

Helen Doron – nyelvoktató, piacvezető az angol mint idegen nyelv oktatás területén.

30 évvel ezelőtt a nyelvész, pedagógus Helen Doron forradalmasította az angol, mint idegen nyelv oktatást a fiatal gyerekek számára. Kidolgozta a speciális módszertant, amely utánozza azt a folyamatot, melyen keresztül a csecsemők megtanulják anyanyelvüket. Ma a Helen Doron English egy nemzetközi franchise-hálózat több mint 35 országban. Ma már közel két millió gyermek beszél angolul hála Helen Doronnak.

Több, mint 30 éve az oktatásban

Kezdetek

A történet 1985-ben egy zeneszobából indult, amikor Helen Doron, a brit nyelvész beíratta Ellát, a 4 éves kislányát zeneórára. Ekkor ismerkedett meg Dr. Shinichi Suzuki módszertanával. Lenyűgözték a módszer alapelvei és azok hatására elkezdte kidolgozni saját módszertanát. “Azt gondoltam, hogy ha anyanyelvi módszerrel lehet zenét tanítani, miért ne lehetne anyanyelvi módszerrel nyelveket tanítani?” (Helen Doron – A nyelv zenéje).

A nyelv zenéje

Így kezdődött a nemzetközi sikertörténete a Helen Doron Englishnek. 1985-ben Helen Doron elhatározta, hogy létrehozza a saját oktatási anyagát, hogy segítsen a gyermekeknek megérteni és beszélni az angol nyelvet. Megértette, hogy az olvasás és az írás különbözik a megértéstől és a beszédtől. Az iskolákban azonban a tanárok csak azt tudják, hogyan kell tanítani a nyelvet olvasáson és íráson keresztül. Helen Doron úttörő módszere lehetővé tette, hogy a gyermekek megtanuljanak beszélni és értsék a nyelvet, mielőtt tudnának írni és olvasni angolul – ahogy egyébként az anyanyelvük esetében is történik. Már csecsemők is tanulhatnak angolul a Helen Doron módszer segítségével. Helen már az első tanfolyamát is a pozitív megerősítés és az ismétlődő hallgatásra alapozta. Először házi felvételeket készített a dalokból, mondókákból, történetekből, és elkezdte tanítani azokat a szomszéd gyerekeknek Észak-Izraelben.

Az eredmény lenyűgöző volt. Helen módszere létrehozott egy gondoskodó környezetet, ahol leképezte az anyanyelv természetes tanulási folyamatát. A gyerekeknek is nagyon tetszett! Az órák szórakoztatóak és lendületesek voltak teli tanulnivalóval, ösztönözték a fiatal gyermekek érzelmi, fizikai, kreatív és intellektuális jólétét. A kezdeti siker alapján Helen továbbfejlesztette tananyagait és elkezdett több tanárt is oktatni az egyedülálló módszerre. Az évek során a Helen Doron angol bővült az eredeti programhoz képest, a fiatal gyermekek korosztályát megcélozva létrehozta az életkornak megfelelő tanfolyamokat 3 hónapos kortól akár 19 éves korig.

Helen Doron English világszerte

1995-ben Helen Doron módszere bevezetésre került Európában Ausztriában, majd Németországban. 1998-ban pedig a franchise üzleti modellt elfogadták, és Helen Doron English Oktatóközpontok kezdtek létesülni egész Európában. Az utóbbi időben a Helen Doron English bővült Kínában, Délkelet-Ázsiában, és Dél-és Latin-Amerikában.

Helen szenvedélye az volt, és ez még a mai napig így van, hogy maximalizálja a tanulási képességeit a gyermekeknek minden korosztályban, és a legjobb oktatótermi tanulóprogramokat dolgozta ki számukra. Helen és fejlesztéssel foglalkozó csapatai folytatják a tanulás reformálását az érzelmi, fizikai, kreatív és intellektuális fejlődés által. A Helen Doron óvoda a legújabb innováció és az oktatási programok egyik sikeres modellje. Közel két millió gyermek tanult angolul a Helen Doron módszer révén és részesültek Helen folyamatos elkötelezett munkájának gyümölcseiből az oktatás terén.

.